Ga terug
+ servings
Flammkuchen met aardappel en prei
Recept afdrukken
No ratings yet

Flammkuchen met aardappel en prei

Porties: 2 stuks

Ingrediënten

  • 350 gr bloem
  • 5 gr instant gist
  • 7 gr zout
  • 210 ml lauwwarm water
  • 4 el crème fraiche
  • 1 stengel prei in ringen
  • 1 aardappel in dunne plakken
  • verse dille
  • peper en zout

Instructies

  • Doe het gist en het water bij elkaar in een kom en klop dit met een garde tot het begint te schuimen.
  • Voeg dan de bloem, het zout en het water toe en kneed dit met behulp van de keukenmachine tot een soepel deeg.
  • Kneed het deeg met je handen tot een bal en leg het in een licht ingevette kom. Dek de kom af en laat het Flammkuchendeeg 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 250°C. Leg tijdens het voorverwarmen een pizzasteen onderin de oven als je deze hebt.
  • Kook ondertussen de aardappelplakjes en prei-ringen 3-5 minuten voor en giet deze daarna af.
  • Kneed het Flammkuchendeeg nog even kort door en verdeel het daarna door tweeën. Rol ieder deel deeg uit tot een ronde, dunne Flammkuchenbodem van ongeveer 2mm dikte.
  • Leg de Flammkuchen op een vel bakpapier en smeer de bovenkant van de bodem in met crème fraîche.
  • Verdeel de plakjes aardappel en prei over de bodem en bestrooi het geheel met peper en zout.
  • Leg de Flammkuchen op de warme pizzasteen (of op een bakplaat) en bak hem in 12 - 15 minuten knapperig en gaar.
  • Strooi verse dille naar smaak over de Flammkuchen en serveer hem direct.