Ga terug
–+ servings
Risotto met truffel
Recept afdrukken
3.71 van 92 stemmen

Truffelrisotto met gemengde paddenstoelen

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: paddenstoelenrisotto, rijstgerecht, risotto, risotto met truffel, truffel, truffeltapenade
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 200 gr risotto rijst - Arborio
  • 50 ml witte wijn
  • 1 liter paddenstoelenbouillon*
  • 30 gr Parmezaanse kaas - geraspt
  • 2 el verse peterselie - fijngehakt
  • 75 gr truffeltapenade
  • 300 gr gemengde paddenstoelen
  • 2 klontjes boter
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een beetje olie en een klontje boter in een diepe pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot deze goed beginnen te geuren.
  • Voeg vervolgens de rijst toe en bak de korrels mee tot deze glazig beginnen te zien.
  • Blus af met de wijn en laat de rijst de wijn volledig opnemen.
  • Zorg ervoor dat je de bouillon tegen de kook aan houdt zodat deze goed warm is. Voeg steeds een flinke soeplepel van de bouillon aan de rijst toe. Roer goed door en laat de rijst de bouillon bijna helemaal opnemen voordat je een nieuwe lepel toevoegt. Blijf dit doen tot de rijst gaar is geworden maar nog een beetje bite heeft.
  • Bak ondertussen de gemengde paddenstoelen in een beetje boter goudbruin en zacht.
  • Roer zodra de risottorijst gaar is de truffeltapenade, Parmezaanse kaas, verse peterselie en een klontje boter door de rijst. Verwarm dit tot de kaas en boter gesmolten zijn.
  • Schep tot slot de gemengde paddenstoelen door de risotto en serveer het gerecht direct.

Notities

*Mocht je geen paddenstoelenbouillon hebben of kunnen vinden, groentebouillon is ook prima!