Ga terug
+ servings
Varkenshaas met bramen
Recept afdrukken
No ratings yet

Varkenshaas met bramen

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes
  • 1/2 el gedroogde tijm
  • klontje boter
  • 150 gr bramen - gewassen
  • scheut rode wijn
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 el honing
  • rasp van 1 citroen
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in. Snijd de varkenshaasjes een keer doormidden als ze erg groot zijn.
  • Bestrooi de varkenshaasjes met peper, zout en de gedroogde tijm.
  • Smelt het klontje boter in de koekenpan en bak hierin de varkenshaasjes rondom bruin. Haal het vlees vervolgens uit de pan en leg deze in de ovenschaal.
  • Doe de bramen in de pan waarin je zojuist het vlees hebt aangebraden en bak deze 2 minuutjes in het overgebleven bakvet. Druk ze een beetje plat met behulp van een houten lepel.
  • Blus de bramen af met rode wijn en voeg de honing en het citroenrasp aan de bramen toe.
  • Laat de saus nog even 5 minuten pruttelen en schenk de saus vervolgens over de varkenshaasjes in de ovenschaal.
  • Verdeel de takjes rozemarijn over het vlees en bak de varkenshaasjes in 15-20 minuten in het midden van de oven gaar.