Vet een spring- of taartvorm van 24 cm goed in.
Snijd de dadels in reepjes, de walnoten grof en breek de biscuitjes in stukken van zo'n 1-1,5 cm groot.
Smelt de boter in een ruime pan en roer hier de basterdsuiker door tot deze begint op te lossen.
Voeg dan het losgeklopte ei toe en laat dit al roerend een paar minuutjes mee pruttelen. Doe ook de karamelsiroop in de pan.
Doe de dadels in de pan en roer dit goed door, laat 1 minuut mee verwarmen.
Voeg dan de biscuitjes en walnoten toe en schep het geheel even goed om. Verwarm nog even kort mee en stort vervolgens het hele mengsel in de ingevette taartvorm.
Leg een vel bakpapier over het beslag in de taartvorm en druk het geheel goed aan met je handen.
Zet de taartvorm minimaal 1,5 uur in de koelkast zodat de dadeltaart op kan stijven.
Bestrooi de taart met geraspte kokos en snijd hem vervolgens in punten. Bewaar de dadeltaart in de koelkast.