Ga terug
+ servings
verse friet airfryer
Recept afdrukken
3.58 van 38 stemmen

Zelfgemaakte friet uit de Airfryer

Wist je dat je van aardappelen heel goed friet kunt maken in de Airfryer? Zonder de friet voor te bakken in de frituur of oven. Fluitje van een cent is het en je krijgt er heerlijke krokante friet voor terug!
Voorbereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: airfryer, Airfryer recept, friet, friet bakken, patat, patat bakken, zelfgemaakte friet
Porties: 2 personen

Equipment

  • Airfryer

Ingrediënten

  • 500 gr iets kruimige aardappelen
  • 1 el neutrale olie
  • 1 tl grof zeezout

Instructies

  • Was de aardappelen en schil ze als het schilletje niet zo mooi is. Heb je aardappelen gekocht met een gladde schil dan kun je het er prima aan laten zitten - lekker juist!
  • Snijd de aardappelen in plakken van ong. 1/2 - 1 cm dik en snijd deze plakken vervolgens weer in reepjes van 1/2 - 1 cm dik. Allemaal afhankelijk van hoe groot jij de friet wilt hebben natuurlijk.
  • Spoel de friet onder de koude kraan af en doe ze vervolgens in een kom. Schenk hier koud water bij en laat de friet een half uur in het koude water weken.
  • Giet na een half uur de friet af en dep deze goed droog met behulp van een theedoek. Doe vervolgens de friet weer in een droge kom.
  • Doe de olie en het zout in de kom en schep het gehele even goed om.
  • Verwarm de Airfryer naar 180°C.
  • Schep de friet in het mandje van de Airfryer en bak ze vervolgens in 20 - 25 minuten (afhankelijk van hoe bruin en krokant jij ze wil) goudbruin en krokant. Schud de friet halverwege de baktijd een keertje om.