Ga terug
+ servings
Rendang uit de slowcooker
Recept afdrukken
4.26 van 47 stemmen

Rendang uit de slowcooker

Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor de boemboe:

  • 1 el sambal oelek
  • 2 tl korianderpoeder
  • 4 sjalotten - in vieren
  • 6 teentjes knoflook - geplet en gepeld
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 cm laos
  • 1/2 tl gehakte gember
  • 1 cm geelwortel
  • 1/2 tl trassi
  • 1 el palmsuiker

Voor de rendang:

  • 1 kg riblappen - in grove stukken
  • 1 el blanke azijn
  • 1 blik kokosmelk - 400 ml (niet light!)
  • 1 stengel citroengras
  • 4 blaadjes kaffir limoen
  • 2 blaadjes laurier

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de boemboe in een hakmolentje, foodprocessor of vijzel. Vermaal het geheel tot een grove pasta.
  • Doe het vlees in de pot van de slowcooker en schenk hier de azijn bij. Schep de boemboe in de pot en schep het vlees even goed om zodat alles voorzien is van een laagje boemboe.
  • Schenk vervolgens de kokosmelk in de pot en leg de blaadjes kaffir limoen en laurier in de kokosmelk.
  • Kneus de stengel citroengras en leg ook deze in de kokosmelk. Schep het geheel even om en doe de deksel op de pot.
  • Gaar de Rendang 8 uur op stand Low of 5-6 uur op stand High tot het vlees helemaal zacht is geworden.