Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Chocolade Ricotta Pancakes met Vanillesaus en Frambozen

Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 250 gram ricotta
  • 150 ml melk
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 25 gram cacao
  • olijfolie
  • 1 doosje verse frambozen

Instructies

  • Begin met het maken van de vanillesaus naar het recept van Sabine.
  • Klop de eieren los samen met de ricotta. Voeg daarna de melk toe en klop nog even door totdat je een glad beslag hebt.
  • Voeg nu het zelfrijzend bakmeel, de suiker en de cacao toe en klop tot een egale massa. Het stevige beslag is nu klaar.
  • Verhit een klont roomboter in de pan.
  • Leg met een grote lepel een flinke dot beslag in de pan. Doordat het beslag stevig is loopt het niet uit en kun je makkelijk een rond pannenkoekje vormen.
  • Bak de pancakes op middelhoog vuur totdat de bovenkant van het pannenkoekje mat van structuur is. Geef ze even de tijd. Draai dan het pannenkoekje nog even om.
  • Je kun de pancakes stuk voor stuk pakken maar als je een grote pan hebt kun je er mogelijk ook 2 tegelijk bakken.
  • Serveer de pancakes opgestapeld en giet er wat vanillesaus overheen. Maak af met verse frambozen.