Ga terug
+ servings
Pizza pastaschotel
Recept afdrukken
3.80 van 5 stemmen

Fastfood Friday: Pizza pastaschotel

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr fussili
  • 1 rode ui - in halve ringen
  • 1 tl knoflookpasta - of 2 teentjes fijngehakt
  • 250 gr champignons - in plakjes
  • 100 gr ham - in plakjes
  • 2 blikken tomatenblokjes - 800 gr
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 150 gr salami
  • 100 gr Parmezaanse kaas - geraspt of geschaafd
  • 150 gr mozzarella - geraspt
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een grote ovenschaal in.
  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de pasta in 9 minuten beetgaar. Giet de pasta af.
  • Maak ondertussen de tomatensaus door de knoflookpasta en rode ui in een koekenpan aan te fruiten.
  • Voeg de champignons toe en bak deze mee tot ze beginnen te slinken. Doe dan ook de plakjes ham in de pan.
  • Schenk de tomatenblokjes in de pan en voeg hier wat zout en de Italiaanse kruiden aan toe. Roer goed door en laat de saus 5-7 minuten zachtjes pruttelen.
  • Schep de gaargekookte pasta in de pan met tomatensaus en voeg hier de helft van de Parmezaanse kaas aan toe. Roer het geheel goed door en stort vervolgens alles in de ovenschaal.
  • Strooi de rest van de Parmezaanse kaas en de mozzarella over de bovenkant van het pastagerecht. Verdeel ook de plakjes salami over de ovenschaal.
  • Zet de ovenschaal 10 - 15 minuten in het midden van de oven, net zolang tot de mozzarella helemaal gesmolten is.