Ga terug
+ servings
hartige taart spinazie feta
Recept afdrukken
3.46 van 70 stemmen

Quiche met spinazie en feta

Quiches zijn altijd een goed idee, zeker in de wat koudere/nattere herfstmaanden. Deze quiche heb ik gemaakt met zongedroogde tomaat, spinazie en feta: echt een tóp combinatie en een favoriet van het hele gezin.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Frans
Trefwoord: comfort food, feta, hartige taart, herfstrecept, quiche, spekjes, spinazie
Porties: 1 taart (30cm)

Equipment

  • 1 taartvorm (30 cm doorsnede)

Ingrediënten

  • 1 vel vers hartig taartdeeg of kleine plakjes uit de vriezer
  • 200 gram spinazie
  • 100 gram zongedroogde tomaat
  • 4 eieren
  • 200 milliliter volle melk
  • 100 gram hamblokjes optioneel
  • 50 gram verse geitenkaas
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een quiche- of springvorm goed in met olie. Bekleed de bakvorm met het taartdeeg en prik met een vork willekeurig wat gaatjes in de bodem.
  • Bak de spinazie in een koekenpan tot deze geslonken is. Laat de spinazie goed uitlekken en verdeel deze samen de zongedroogde tomaat over de bodem van de quiche.
  • Klop de eieren op en roer hier de melk doorheen. Breng op smaak met peper en zout en schenk de eivulling in de quichevorm.
  • Strooi de hamblokjes over de quiche en verdeel de verse geitenkaas over de top. Bak de quiche in het midden van de oven in 30 - 40 minuten gaar.