Ga terug
+ servings
Vanillecake met roomkaasglazuur en granaatappel
Recept afdrukken
No ratings yet

Vanillecake met roomkaasglazuur en granaatappel

Porties: 1 cake (30cm)

Ingrediënten

  • 200 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gr kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 1 verse vanillepeul voor het merg
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 100 gr naturel roomkaas
  • 100 gr poedersuiker
  • sap van 1 citroen
  • 50 gr granaatappelpitjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een cakeblik met een vel bakpapier.
  • Doe de boter en suiker samen in een kom en klop dit tot een romig mengsel. Voeg terwijl je blijft kloppen een voor een de eieren en het vanillemerg toe.
  • Doe het zelfrijzende bakmeel en 't zout in de kom. Spatel het geheel tot een egaal cakebeslag.
  • Schep het cakebeslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in het midden van de oven in 60 - 70 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake volledig afkoelen.
  • Roer voor het roomkaasglazuur de roomkaas, poedersuiker en het citroensap met een garde tot een klontvrij glazuur. Schenk het glazuur over de afgekoelde vanillecake.
  • Verdeel tot slot de granaatappelpitjes over de cake en serveer 'em direct of bewaar de cake in de koelkast.