Ga terug
+ servings
Red Velvet & Witte chocolatechip repen met creamcheese
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Red velvet & witte chocolatechip repen met creamcheese

Porties: 16 repen

Ingrediënten

Voor de Red Velvet cake:

  • 1 ei
  • 150 gr kristalsuiker
  • 1/2 el witte wijnazijn
  • 1/2 tl vanille-aroma
  • 100 ml karnemelk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 50 ml koffie - afgekoeld
  • 150 gr bloem
  • 10 gr ongezoet cacaopoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl rode kleurgel - check de video voor meer info
  • 150 gr witte chocolatechips

Voor het roomkaasglazuur:

  • 300 gr naturel roomkaas - op kamertemperatuur
  • 100 gr ongezouten roomboter - op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-aroma
  • 125 gr poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een vierkante bakvorm van 20x20cm in.
  • Breek het ei in een kom en voeg hier de kristalsuiker aan toe. Klop het geheel even goed op en voeg vervolgens alle vloeibare ingrediënten toe: witte wijnazijn, vanille-aroma, karnemelk, zonnebloemolie en de koffie. Meng het geheel goed.
  • Doe de bloem, cacaopoeder, baking soda en het zout in de kom en spatel het tot een egaal cakebeslag. Voeg dan de rode kleurgel toe en spatel het tot een mooi rood cakebeslag.
  • Stort als laatste de witte chocolatechips in de kom en schep deze door het cakebeslag.
  • Schep het cakebeslag in de bakvorm en verdeel het zo egaal mogelijk.
  • Bak de Red Velvet cake in het midden van de oven in 30-35 minuten helemaal gaar een laat volledig afkoelen.
  • Maak ondertussen het roomkaasglazuur door alle ingrediënten met elkaar op te kloppen tot een klontvrij glazuur.
  • Schenk of schep het glazuur over de afgekoelde Red Velvet cake. Laat het glazuur eventueel wat opstijven en snijd de cake in stukken.
  • Serveer de cake direct of bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast.