Ga terug
+ servings
Gnocchisalade met pesto en garnalen
Recept afdrukken
3 van 2 stemmen

Gnocchisalade met garnalen en pesto

Porties: 2 personen

Ingrediënten

Voor de salade:

  • 500 gr gnocchi
  • 400 gr garnalen - gepeld en schoongemaakt
  • 1 rode ui - in dunne halve ringen
  • 40 gr veldsla
  • 1/4 komkommer - in dunne plakjes
  • 100 gr cherrytomaatjes - gehalveerd
  • sap van 1/2 citroen

Voor de pesto:

  • 15 gr verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Parmezaanse kaas - geraspte kaas
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de gnocchi in 2-3 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  • Bak ondertussen de garnalen in een beetje olie mooi gaar. Dit kost je hooguit 5-6 minuten.
  • Maak de pesto door alle ingrediënten in een hakmolentje of foodprocessor te doen en dit te vermalen tot een fijne pesto.
  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom, schep de salade goed om en serveer direct.