Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Bladerdeegtaartjes met ricotta en serranoham

Porties: 12 taartjes

Ingrediënten

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teen verse knoflook geraspt
  • 250 gram ricotta
  • peper
  • 6 plakken serranoham gehalveerd
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Beleg een bakplaat met bakpapier en verdeel daarover de vellen bladerdeeg. Snijd ze met een pizzaroller doormidden en zorg ervoor dat er rondom ieder vel bladerdeeg genoeg ruimte is.
  • Bak de ui in een koekenpan en voeg later de knoflook toe. Bak even kort mee en zet het vuur vervolgens uit.
  • Roer de ricotta los en roer er wat peper doorheen.
  • Beleg nu alle vellen bladerdeeg in het midden met eerst een beetje van het ui-knoflookmengsel, daarna een dot ricotta en als laatst met een halve plak serranoham. Smeer de randen van de taartjes in met een beetje van het losgeklopte ei.
  • Schuif in de oven voor ongeveer 15-20 minuten.