Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
3 van 11 stemmen

Romige courgetti met limoenricotta en gerookte zalm

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 3 courgettes
  • 125 gram ricotta
  • een paar druppels limoensap
  • 1/2 limoen rasp
  • peper
  • zout
  • 1/2 teen verse knoflook
  • 1 avocado in blokjes
  • 100 gram gerookte zalm snippers
  • 3 takjes verse basilicum fijngehakt + een beetje extra voor garnering
  • spiraalsnijder

Instructies

  • Snijd de courgettes door de helft en draai er met de spiraalsnijder slierten van.
  • Meng de ricotta met de limoenrasp en -sap, peper, zout en verse knoflook. Roer het ricottamengsel door de courgetti heen.
  • Roer ook de avocadoblokjes, de gerookte zalm en de fijngehakte basilicum voorzichtig door de romige courgetti.
  • Draai een flinke dot courgetti op een bord en maak af met wat peper en zout en basilicum. Serveer eventueel met een partje limoen.