Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
4.20 van 5 stemmen

Zuurkooltaart met chorizo en gebakken aardappelschijfjes

Porties: 1 taart

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelschijfjes
  • een flinke klont roomboter
  • peper
  • zout
  • 6 plakken hartig taartdeeg
  • 500 gram verse zuurkool
  • 230 gram chorizo (1 worst) in kleine blokjes
  • 4 eieren
  • 200 gram oude kaas geraspt
  • 1 tl scherpe mosterd
  • 100 gram crème fraiche
  • 1 tl komijnpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de springvorm in met een beetje roomboter of olijfolie.
  • Verhit in een koekenpan de klont roomboter en bak hierin de aardappelschijfjes gaar en goudbruin. Dit heeft even wat tijd nodig dus laat de schijfjes lekker doorbakken terwijl je de rest doet.
  • Bekleed de springvorm met de vellen hartig taartdeeg.
  • Meng de eieren met de helft van de chorizoblokjes, mosterd, 100 gram oude kaas, crème fraîche en komijnpoeder.
  • Bouw de taart op wanneer de aardappelschijfjes klaar zijn. Verdeel de schijfjes over de bodem van de taart. Laat ze elkaar telkens iets overlappen.
  • Verdeel daarover gelijkmatig de zuurkool en op de zuurkool verdeel je de andere helft van de blokjes chorizo.
  • Giet nu het ei-mengsel in de taart en strooi de overige 100 gram oude kaas over de bovenkant. Druk de rand iets naar beneden als deze nog boven de vulling uitkomt en schuif de taart in de oven voor ongeveer 20 minuten. Klaar wanneer de taart mooi goudbruin gekleurd is.