Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
3.17 van 6 stemmen

Geroosterde Paprika Maaltijdsoep

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram macaroni grande (of schelpjes)
  • 4 rode paprika's gehalveerd, zonder klokhuis
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 tl paprikapoeder smoke
  • 1 tl paprikapoeder, zoet
  • 1 blokje rundvleesbouillon
  • 500 ml water
  • 3 takjes basilicum de blaadjes
  • peper
  • 1 salami worst in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 rode zoete puntpaprika in blokjes

Instructies

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 230 graden. Leg de paprika's met de bolle kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in de oven voor 20-25 minuten. Klaar als ze donker kleuren.
  • Verhit de olijfolie in een grote soeppan, bak de uit glazig en voeg de knoflook toe en bak deze kort mee.
  • Voeg de tomatenblokjes, de paprikapoeders, het bouillonblokje, water, basilicum en peper toe en roer even goed door. Laat op middelhoog vuur zachtjes koken.
  • Als de paprika's klaar zijn doe je deze erbij in. Pureer het geheel tot een soep.
  • Bak daarna de salami, courgette en zoete puntpaprika kort op in een koekenpan.
  • Giet de pasta af en voeg deze samen met de salami, courgette en zoete puntpaprika toe aan de soep. Serveer direct.