Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken havermout met banaan en dadelkaramel

Porties: 1 ovenschaaltje

Ingrediënten

Gebakken Havermout

  • 200 gram havermout
  • 400 ml amandelmelk
  • 1 el kaneel
  • 3 bananen 1 geprakt, 2 in schijfjes
  • 2 eieren

Dadelkaramel

  • 10 medjool dadels
  • 250 ml water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak de dadelkaramel door de dadels met het water in de foodprocessor te malen. Laat het apparaat een aantal minuten draaien totdat je een mooie gladde karamel hebt. Overigens zul je lang niet alle karamel gebruiken, maar een kleinere hoeveelheid karamel maken in een foodprocessor blijkt wat moeilijk te werken. De helft van dit recept zal dus volstaan (mocht je een mega goede foodprocessor hebben waarin het wel werk met kleine hoeveelheden).
  • Meng nu de havermout met de amandelmelk, kaneel, geprakte banaan en eieren tot een beslag.
  • Roer de helft van de schijfjes banaan (1 banaan) er voorzichtig door en stort het geheel in een ovenschaal.
  • Duw nu de overige schijfjes banaan in de havermout. Lepel wat dotjes karamel op de havermout en banaan en schuif de ovenschaal in de oven voor ongeveer 25-30 minuten. Klaar wanneer de bovenkant een donkerder kleurtje krijgt.