Ga terug
+ servings
Gevulde aardappelbitterballen
Recept afdrukken
No ratings yet

Fastfood Friday: Gevulde aardappelbitterballen

Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 800 gr vastkokende aardappelen - geschild en in stukken gesneden
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl paprikapoeder
  • scheutje melk
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 150 gr oude kaas - in kleine blokjes
  • 50 gr bloem
  • 2 eieren - losgeklopt
  • 75 gr paneermeel

Instructies

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de aardappelen in 20-25 minuten helemaal zacht.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een aardappelstamper. Eventueel kun je ook een pureeknijper gebruiken.
  • Voeg de melk, mosterd, paprikapoeder, ei en peper en zout aan de aardappelpuree toe en roer goed door. Laat de aardappelpuree helemaal afkoelen.
  • Verwarm de frituurpan of olie in een wokpan naar 180 - 190°C.
  • Maak je handen licht vochtig en vorm balletjes ter grootte van een pingpongbal van de aardappelpuree.
  • Druk in ieder bolletje aardappelpuree een blokje oude kaas.
  • Wentel de aardappelbitterballen door de bloem, losgeklopte eieren en vervolgens door de paneermeel.
  • Frituur de aardappelbitterballen in zo'n 5 minuten goudbruin en krokant.