Zonder pakje: Italiaanse risotto

Zonder pakje heeft in de decembermaand een beetje stilgelegen vanwege alle feestinspiratie die we wilden delen, maar hier zijn we weer! Mijn lijstje met zelf-maak-recepten is nog altijd eindeloos en vandaag is het de beurt aan de Italiaanse risotto. Velen van jullie gaven aan dat dit een van jullie favoriete wereldgerechten is en hoewel er al tientallen risotto-recepten op Ohmyfoodness staan, heb ik nog nooit de risotto uit het welbekende pakje proberen na te maken. Deze risotto is niet heel ingewikkeld om te maken maar er zijn wel net even iets meer handelingen nodig dan bij risotto’s die ik normaal maak. Zo kruid ik de kip bijvoorbeeld al van tevoren. De Italiaanse risotto van Knorr vond ik zelf niet zo heel bijzonder, er zat niet zoveel smaak aan naar mijn idee, maar bij deze zelfgemaakte variant is dat heel anders. Qua smaak komt ‘ie zeker in de buurt van de Italiaanse risotto van Knorr, maar hij is net even iets… smaakvoller – haha.

Zonder pakje: Italiaanse risotto

Zonder pakje: Italiaanse risotto

5 van 2 stemmen

Zonder pakje: Italiaanse risotto

Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Hoelang te bewaren bij voorkeur direct opeten

Ingrediënten

Kip

  • 350 g kipdijfilet - in blokjes
  • 1/2 blokje paddenstoelenbouillon
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • zwarte peper

En verder

  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 200 g risottorijst
  • 1 courgette - in blokjes
  • 250 g champignons - in plakjes
  • 750 ml kippenbouillon
  • 50 g Emmentaler - geraspt
  • 1 tl verse peterselie - fijngehakt
  • 1 tl verse basilicum - fijngehakt

Instructies

  • Doe de kip in een kom en verkruimel het bouillonblokje hierboven. Voeg ook de andere ingrediënten voor de kip toe en schep even goed om.
  • Verhit een beetje olie in een hapjespan en bak hierin de kip tot hij bruin begint te kleuren.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak mee tot deze goed beginnen te geuren.
  • Doe de risottorijst in de pan en bak deze al omscheppend mee tot de korrels glazig beginnen te zien. Voeg dan de courgette en champignons toe en bak deze 5 minuutjes mee.
  • Houd de kippenbouillon tegen de kook aan en schep steeds zoveel bouillon in de pan tot de rijst onder staat.
  • Kook net zo lang tot de rijst de bouillon bijna heeft opgenomen en voeg dan weer nieuwe bouillon toe. Roer af en toe even door en herhaal deze stap tot de rijst nog een lichte bite heeft.
  • Schep tot slot de Emmentaler, verse peterselie en verse basilicum door de risotto en breng op smaak met peper en zout.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Zonder pakje: Italiaanse risotto

Join the Conversation

  1. Ziet er heerlijk uit. Ik mis het afblussen met wijn en de risotto enkele minuten laten staan met deksel. Van mij mag er ook 75 gram kaas in ipv 50

  2. Lol zijn er mensen die risotto uit een pakje halen?!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close