Ga terug
+ servings
kokosmakron brownies
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Kokosmakron brownies

Het beste van twee werelden komt samen in deze kokosmakron brownies. Zachte, zoete koek van kokos met knapperige stukjes, bovenop een smeuïge laag van intense chocoladebrownies. Beter wordt het niet hoor.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: nagerecht, tussendoortje
Trefwoord: brownies, chocolade, fastfood friday, kokos, kokosmakron brownies, kokosmakronen, pure chocolade
Porties: 16 stuks

Equipment

  • 1 vierkant bakblik van 20x20 cm
  • bakpapier

Ingrediënten

Brownies:

  • 125 g boter
  • 175 g pure chocolade
  • 200 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 75 g bloem
  • 50 g ongezoet cacaopoeder
  • 1/2 tl zout

Kokosmakron:

  • 175 g kristalsuiker
  • 200 g geraspte kokos
  • 3 eieren
  • snuf zout
  • 1 el custardpoeder/maizena

Instructies

  • Vet het bakblik in en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
  • Doe de boter en de chocolade in een steelpannetje en smelt dit al roerend samen.
  • Klop ondertussen de kristalsuiker met de eieren op.
  • Voeg de boter-chocolademix aan de ei-mix toe en klop even goed door. Spatel dan de bloem, het cacaopoeder en het zout door de natte ingrediënten.
  • Schep het browniebeslag in de bakvorm en bak de brownies 15 minuten in het midden van de oven.
  • Spatel ondertussen alle ingrediënten voor de kokosmakronen door elkaar.
  • Schep de kokosmakron-mix over de brownies en schuif de bakvorm nog eens 15 minuten terug in de oven.
  • Laat de brownies helemaal afkoelen voordat je ze aansnijdt.