Ga terug
+ servings
knoflooknoedels met gemberchampignons
Recept afdrukken
No ratings yet

Knoflooknoedels met gemberchampignons

Voor een makkelijke doordeweekse maaltijd zit je met deze knoflooknoedels met gemberchampignons helemaal goed. Weinig ingrediënten maar een echte smaakbom.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd35 min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: gember, gemberchampignons, kastanjechampignons, knoflookchampignons, knoflooknoedels, makkelijke maaltijd, noedels, vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor de knoflooknoedels:

  • 500 g van je favoriete noedels
  • 2 el oestersaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 1 el sesamolie
  • 6 teentjes knoflook - fijngehakt

Voor de gemberchampignons:

  • 800 g kastanjechampignons - in plakjes
  • 4 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 5 cm verse gember - geraspt
  • 4 bosuitjes - in ringen

Instructies

  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en roer alle andere ingrediënten door elkaar.
  • Verhit een wok op het vuur, doe de noedels in de pan en voeg de woksaus toe. Bak de noedels al omscheppend zo'n 5 minuten tot je de knoflook goed ruikt.
  • Verhit ondertussen een koekenpan op een andere kookpit en bak hierin de champignons tot ze zacht worden.
  • Roer de sojasaus, vissaus, gember en bosuitjes door elkaar en voeg deze toe aan de champignons. Bak nog 2 minuten door en serveer de knoflooknoedels met de gemberchampignons bovenop.