Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde cheeseburgers

Als je fan bent van cheeseburgers dan gaan deze gevulde cheeseburgers helemaal in de smaak vallen. Hierbij zit de kaas IN het vlees en dat zorgt voor extra smeuïge burgers.
Voorbereidingstijd25 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd40 min
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: bbquality, cheeseburger, foodporn, gehakt, hamburgers, kaas
Porties: 4 stuks

Equipment

  • barbecue of grillpan

Ingrediënten

Voor de burgers:

  • 800 g rundergehakt
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 4 el kruidenroomkaas
  • 100 g geraspte Cheddar

En verder:

  • 4 burgerbuns
  • 50 g botersla
  • 2 augurken - in plakjes
  • 1 tomaat - in plakjes

Cheeseburgersausje:

  • 1 el ketchup
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • peper en zout

Instructies

  • Doe het gehakt in een kom en voeg hier de knoflookpoeder, peterselie, ei, peper en zout aan toe. Kneed het geheel goed door en vorm vier grote gehaktballen van de mix.
  • Druk de gehaktballen plat en leg de geraspte Cheddar en kruidenroomkaas in het midden. Vouw het vlees over beide soorten kaas heen. Kneed het gehakt wederom tot een grote gehaktbal en vorm er vervolgens een burger van.
  • Bak de gevulde cheeseburgers op de barbecue of in de grlllpan rondom bruin en gaar.
  • Snijd de burger buns doormidden en grill ze met de binnenkant kort in het achtergebleven bakvet zodat de broodjes een beetje krokant worden.
  • Verdeel de sla over de broodjes en leg hier een gevulde cheeseburger bovenop. Leg de plakjes augurk en tomaat op de burger.
  • Roer alle ingrediënten voor het burgersausje door elkaar en smeer hier de binnenkant van het kapje brood mee in.
  • Serveer de burgers direct.