Ga terug
+ servings
verse springroll met pindadip
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Verse springrolls met pindadip

Of je ze nou als zomerse snack serveert of als makkelijke maaltijd, deze verse springrolls met pindadip zijn op iedere warme dag lekker om te eten.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: bijgerecht
Keuken: Vietnamees
Trefwoord: bijgerecht, kipfilet, loempia, rijstvellen, springrolls, verse loempias, verse springrolls, zomerrecept
Porties: 15 stuks

Equipment

  • 1 schaal met water

Ingrediënten

Verse springrolls

  • 100 g fijne rijstnoedels
  • 15 rijstvellen
  • 15 plakjes kipfilet (broodbeleg)
  • 15 blaadjes Romaine sla
  • 15 reepjes komkommer

Pindadip

  • 4 el smeuïge pindakaas
  • 2 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el sesamolie
  • 1 teentje knoflook
  • 3-5 el warm water

Instructies

  • Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet ze af en spoel af met koud water. Laat de noedels vervolgens goed uitlekken.
  • Week de rijstvellen steeds een voor een in de schaal met water tot ze flexibel zijn.
  • Leg op ieder rijstvel een plakje kipfilet, romaine sla en reepje komkommer. Verdeel ook een beetje van de noedels er overheen.
  • Vouw de zijkanten van het rijstvel over de ingrediënten heen en rol de springrolls vervolgens op.
  • Roer alle ingrediënten voor de pindadip door elkaar. Gebruik 3 - 5 eetlepels water, net zoveel tot de pindadip de door jou gewenste dikte heeft. Ik vind iets dikker vaak wat lekker, maar als je meer van een vloeibare dip bent gebruik je meer water.