Ga terug
+ servings
Pastasalade met gegrilde groenten
Recept afdrukken
No ratings yet

Vegetarische pastasalade met gegrilde groenten

Pastasalades hoeven niet altijd vlees of vis te bevatten. Deze variant met gegrilde groenten is hartstikke lekker en perfect om te serveren bij de barbecue of om mee te nemen als lunch naar je werk.
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd35 min
Gang: bijgerecht, salade
Trefwoord: bijgerecht, gegrilde groenten, maaltijdsalade, pastasalade, vegetarisch
Porties: 1 flinke schaal (4-6 personen)

Equipment

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 1 gele paprika - in reepjes
  • 1 rode paprika - in reepjes
  • 1 courgette - in plakjes
  • 1 maiskolf
  • 1 rode ui - in partjes
  • 2 teentjes knoflook - gepeld en geplet
  • 4 el olijfolie
  • 1 el gedroogde peterselie

Dressing:

  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • peper en zout

En verder:

  • 400 g pasta naar wens

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Verdeel de paprika en courgette over de bakplaat. Snijd met een mes de korrels van de maiskolf af en verdeel ook deze, samen met de rode ui en knoflookteentjes over de bakplaat.
  • Sprenkel de olie en peterselie over de groenten. Schep even goed om en grill de groenten vervolgens 25 minuten in de oven.
  • Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Giet de pasta af en schep de gegrilde groenten door de pasta. Schep als laatste de dressing door de salade en laat de pastasalade in de koelkast afkoelen.