Ga terug
+ servings
prei & groene asperges van de BBQ
Recept afdrukken
No ratings yet

Prei en groene asperges van de BBQ

Eén van de lekkerste groentegerechten van de barbecue moet toch wel deze prei & groene asperges van de BBQ zijn. Fijn om te serveren met een frisse citroendressing.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: bijgerecht
Trefwoord: barbecue, bbq, citroendressing, geblakerde prei, gegrilde groenten, groene asperges, groenten, vegetarisch
Porties: 4 personen (bijgerecht)

Equipment

  • kolenbarbecue
  • satéprikkers voor de asperges

Ingrediënten

  • 3 stronken prei
  • 300 g groene asperges
  • sap van 1/2 citroen
  • 4 el goede olijfolie
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • peper en zout

Instructies

  • Stook de barbecue lekker hoog op en vet het grillrooster in.
  • Snij het groene blad en het kontje van de prei af en was de stronken even goed. Leg de stronken prei tussen de kolen.
  • Was de groene asperges en rijg ze aan een satéprikker. Leg de groene asperges op het grillrooster boven de kolen.
  • Draai de groenten regelmatig even om. Zorg dat de prei zacht wordt en van buiten goed zwart blakert. De groene asperges moeten zacht worden en voorzien zijn van een lekker grillstreepje.
  • Haal de groenten van de barbecue en verwijder de zwartgeblakerde buitenkant van de prei. Halveer de zachte binnenkant van de prei en verdeel deze samen met de gegrilde asperges over een bord.
  • Roer het citroensap, de olie, peterselie, peper en zout door elkaar en schenk de dressing over de gegrilde groenten.