Ga terug
+ servings
Geklopte ricotta met geroosterde aardbeien
Recept afdrukken
No ratings yet

Geklopte ricotta met geroosterde aardbeien

Deze geklopte ricotta met geroosterde aardbeien is de perfecte zomerdip. Lekker zoet en daardoor heerlijk om te dippen met toast of crackertjes.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: bijgerecht
Trefwoord: aardbeien, brooddip, dipsaus, geklopte ricotta, geroosterde aardbeien, ricotta, zoete dip, zomerdip
Porties: 400 g dip

Equipment

  • foodprocessor of hakmolen
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 400 g aardbeien - gehalveerd, kroontje verwijderd
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 g kristalsuiker
  • 400 g ricotta
  • 1 el honing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Doe de aardbeien, vanille-extract en kristalsuiker in een kom en schep even goed om.
  • Verdeel de aardbeien over de bakplaat en rooster de aardbeien in 25-30 min helemaal zacht.
  • Doe de ricotta samen met de honing in een foodprocesser en maal het geheel tot een luchtige, romige dip.
  • Schep de geklopte ricotta in een diep bord en verdeel de geroosterde aardbeien met de siroop er overheen. Serveer direct.