Ga terug
+ servings
perzik viennetta met witte chocolade
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Perzik Viennetta met witte chocolade

Viennetta kennen we allemaal als een ijsstam met chocolade, maar deze perzik Viennetta met witte chocolade is een heerlijke zomerse variant.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd20 minuten
In de vriezer:4 uur
Totale tijd4 uur 50 minuten
Gang: nagerecht
Trefwoord: ijs, ijscake, ijsstam, ijstaart, kokosbiscuit, perzik, viennetta, witte chocolade, zomerfruit
Porties: 1 ijsstam (25 cm)

Equipment

  • 1 cakeblik (25 cm)
  • plasticfolie
  • bakplaat met bakpapier
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

  • 200 g witte chocolade
  • 500 ml slagroom
  • 1 blik gecondenseerde melk - 400ml
  • 1 tl vanille-extract
  • 8 kokosbiscuitjes
  • 200 g perzik - in blokjes

Instructies

  • Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  • Smeer de gesmolten chocolade in drie zo dun mogelijke banen (ter grootte van het cakeblik) uit op de met bakpapier beklede bakplaat en zet weg in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.
  • Doe de slagroom, gecondenseerde melk en vanille-extract in de kom van een keukenmachine en klop het geheel op hoge snelheid lobbig.
  • Bekleed het cakeblik met plasticfolie. Schep daar een deel van het ijsbeslag in. Verdeel een paar blokjes perzik over het ijsbeslag. Leg daar een rijtje kokosbiscuitjes overheen en een plak witte chocolade.
  • Herhaal de vorige stap tot alle ingrediënten gebruikt zijn. Probeer te eindigen met een laag kokosbiscuitjes; deze vormen de bodem van de ijsstam.
  • Zet het cakeblik minimaal 4 uur in de vriezer zodat het ijs kan opstijven.
  • Draai de Viennetta zodra deze goed hard is geworden om op een bord en verwijder het plasticfolie. Decoreer de bovenkant met fruit, witte chocolade, biscuitkruimels of met wat je dan ook maar wil.
  • Bewaar de Viennetta ten alle tijden in de vriezer!