Ga terug
+ servings
no knead-kaasuibrood
Recept afdrukken
No ratings yet

No knead kaas-ui brood

Ik ben groot fan van no knead broden en deze met kaas en ui is mijn lievelings. Zachte, zoete gekarameliseerde ui en lekkere kaaspockets; beter wordt het bijna niet.
Voorbereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Rijstijd8 uur 30 minuten
Totale tijd10 uur
Gang: brood
Trefwoord: brood, brood bakken, gekarameliseerde ui, kaas-ui brood, no knead bread
Porties: 1 brood 1

Equipment

  • 1 gietijzeren pan met deksel (22-24 cm)

Ingrediënten

  • 2 uien - in halve ringen
  • 450 g tarwebloem
  • 1 zakje instant gist - 7 g
  • 1,5 tl zout
  • 350 ml lauwwarm water
  • 100 g grof geraspte kaas

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en karameliseer hierin de uien. Hou het vuur laag, schep regelmatig even om en geef de uien een minuut of 20-30 om lekker zacht en bruin te worden.
  • Doe de bloem, gist en zout in een kom en schep de ingrediënten even om.
  • Roer met een spatel terwijl je het water langzaam toevoegt. Roer net zolang tot de ingrediënten goed zijn gemengd. Voeg dan de geraspte kaas en gekarameliseerde ui toe en schep nog even goed om. Let op: het deeg is super plakkerig!
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 8 uur in de koelkast rijzen.
  • Bebloem het aanrecht en leg hier het brooddeeg op. Vouw en stretch het deeg vier keer (bebloem je handen hiervoor) en leg het op een vel bakpapier. Laat het afgedekt met een theedoek nogmaals 30 minuten rusten.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 220℃ hetelucht en zet de gietijzeren pan vast tijdens het voorverwarmen in de oven zodat de pan ook heet kan worden.
  • Til het bakpapier met daarop het brooddeeg op en leg dit in de pan. Maak met een scherp mes een paar inkepingen in het brood (in een patroontje of gewoon een simpele snee over de lengte van het brood) en bak het brood 30 minuten in de oven met de deksel op de pan.
  • Verwijder na 30 minuten de deksel en bak het brood nog 10-15 minuten tot de bovenkant goudbruin is gekleurd.