Ga terug
+ servings
pokebowl met krokante garnalen
Recept afdrukken
No ratings yet

Pokébowl met krokante garnalen

Pokébowl liefhebbers in the house vandaag? Ik maakte een van mijn favoriete variaties klaar, namelijk die met krokante garnalen. Zó lekker.
Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Afkoelen vd rijst1 uur
Totale tijd1 uur 35 minuten
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Hawaiaans
Trefwoord: frituursnack, garnalen, krokante garnalen, pokebowl, vis
Porties: 2 personen*

Equipment

  • frituurpan of wokpan met hete olie
  • vel keukenrol

Ingrediënten

Sushirijst

  • 250 g sushirijst
  • 350 ml water
  • 3 el rijstazijn
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zout

Toppings

  • 200 g grote garnalen - gepeld en schoongemaakt
  • 50 g bloem
  • 1 ei - losgeklopt
  • 75 g panko
  • 1/2 mango - in plakjes
  • 125 g wakame (zeewiersalade)
  • 1 avocado - in plakjes
  • 1 bosuitje - in reepjes
  • 2 snackkomkommers - in plakjes
  • wasabimayonaise

Instructies

  • Doe de sushirijst met het water in een pan en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en kook de rijst 10 minuten. Draai dan het vuur uit en laat de rijst nog 15 minuten met de deksel op de pan staan.
  • Verhit ondertussen de rijstazijn met de suiker en het zout, tot er geen suiker meer te zien is.
  • Voeg de marinade toe aan de sushirijst, roer goed door en laat de rijst afkoelen.
  • Verwarm de olie in een frituurpan naar 180℃.
  • Wentel de garnalen door de bloem, het losgeklopte ei en daarna door de panko.
  • Frituur de garnalen in 2 - 3 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze even uitlekken op een vel keukenrol.
  • Schep de sushirijst in diepe borden en verdeel hier alle toppings overheen. Serveer direct of bewaar afgedekt max. 2 dagen in de koelkast.

Notities

*Met de hoeveelheden in het recept kun je denk ik ook wel 3 monden voeden of 2 volwassenen + 2 kinderen.