Ga terug
+ servings
Ontbijtpizza met ei en spek
Recept afdrukken
No ratings yet

Ontbijtpizza met spek & ei

Speciaal voor Vaderdag maakte ik deze ontbijtpizza met spek & ei. Begin eventueel de avond van tevoren vast met het maken van het deeg en verras je vader of partner de volgende ochtend met een verse pizza.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Rijstijd1 uur
Totale tijd1 uur 45 minuten
Gang: ontbijt
Trefwoord: avocado, eieren, ontbijt, ontbijtpizza, pizza, spek, uitgebreid ontbijt, Vaderdag, vaderdagontbijt, warm ontbijt
Porties: 2 medium pizza's

Equipment

  • elektrische (hand)mixer met deeghaken

Ingrediënten

Pizzadeeg:

  • 350 g patent bloem
  • 1 el kristalsuiker
  • 7 g instant gist - 1 zakje
  • 1 tl zout
  • 2 el olijfolie
  • 240 ml lauwwarm water

Toppings:

  • 150 g mozzarella - geraspt
  • 100 g ontbijtspek - in plakjes
  • 2 eieren
  • 1 avocado - in plakjes
  • kiemgroenten - optioneel
  • peper en zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor het pizzadeeg bij elkaar in een kom en kneed dit met behulp van deeghaken in 10-12 minuten tot een soepel deeg.
  • Vorm een bal van het deeg, leg het in een licht ingevette kom en laat het pizzadeeg 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 220℃ boven- en onderwarmte en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel het pizzadeeg in tweeën en vorm met je handen twee ronde pizzabodems.
  • Leg de pizzabodems op de bakplaat en bestrooi ze met kaas. Verdeel ook het ontbijtspek er overheen.
  • Bak de pizza's onderin de oven in 20 - 25 minuten gaar en knapperig. Breek de eieren de laatste 5 minuten van de baktijd op de pizza's.
  • Verdeel na het bakken de avocado, kiemgroenten, peper en zout over de pizza's en serveer ze direct.

Notities

*Zie de instructies in dit artikel voor het maken van je eigen diepvriespizza.