Ga terug
–+ servings
Stracciatella cheesecake
Recept afdrukken
4.67 van 3 stemmen

No bake stracciatella cheesecake

Liefhebbers van stracciatella ijs moeten deze no bake stracciatella cheesecake ook zeker eens proberen. Romige cheesecake met grove chocoladechunks; beter wordt het niet.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Opstijven6 uur
Totale tijd6 uur 30 minuten
Gang: nagerecht
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: cheesecake, chocolade, no bake cheesecake, stracciatella, vanille
Porties: 1 taart (24 cm)

Equipment

  • 1 springvorm (24 cm)
  • Foodprocessor
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

  • 200 g chocolatechip cookies
  • 75 g boter
  • 600 g naturel roomkaas - A-merk
  • 100 g poedersuiker
  • 1 tl vanille-aroma
  • 150 ml slagroom
  • 1 zakje Klopfix
  • 100 g pure chocolade

Instructies

  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en de randen eventueel met acetaat folie.
  • Maal de chocolatechip cookies in een foodprocessor fijn of sla erop met een deegroller.
  • Smelt de boter en schep de koekkruimels door de gesmolten boter. Stort de bodemmix in de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
  • Klop voor het cheesecakebeslag de roomkaas met de poedersuiker en vanille-aroma even op. Voeg de slagroom en Klopfix toe en klop het geheel op tot een stevig, egaal beslag.
  • Hak de pure chocolade in grove stukken en schep deze door het cheesecakebeslag.
  • Stort het cheesecakebeslag in de springvorm, strijk de bovenkant glad en laat de taart 6 uur in de koelkast opstijven.