Ga terug
–+ servings
bosui pannenkoek met garnalen
Recept afdrukken
No ratings yet

Bosui pannenkoek met garnalen

Als je net zo dol bent op Aziatische snacks als ik, dan word je heel blij van deze bosui pannenkoek met garnalen. Snel en simpel om te maken met een eenvoudig pannenkoekenbeslag en heerlijk om te eten met een dipsausje.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht, tussendoortje
Keuken: Aziatisch, Koreaans
Trefwoord: aziatisch, bosui, garnalen, pannenkoeken, scallion pancake
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 1 tl zout
  • 3 eieren
  • 250 ml water
  • 5 bosuitjes - in ringen
  • 200 g garnalen - in de lengte gehalveerd

Instructies

  • Doe de bloem, zout, eieren en het water bij elkaar in een kom en klop dit tot een klontvrij pannenkoekenbeslag.
  • Voeg de bosui aan het beslag toe en roer even goed door.
  • Verhit voor het bakken van iedere pannenkoek een beetje olie in een koekenpan en schep hier een lepel van het pannenkoekbeslag in.
  • Verdeel direct een aantal garnalen over de pannenkoek.
  • Bak iedere pannenkoek in ong. 5-6 minuten gaar en aan weerszijden bruin.