Ga terug
+ servings
rigatoni met pittige tomatenpesto
Recept afdrukken
No ratings yet

Rigatoni met pittige tomatenpesto & parmezaan

Als je dol bent op (licht)pittige gerechten dan is deze rigatoni met pittige tomatenpesto & parmezaan perfect. Leftover pesto kun je in de koelkast bewaren.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: makkelijke maaltijd, pasta, pittige pasta, tomatenpesto, vegetarisch
Porties: 4 personen

Equipment

  • foodprocessor of hakmolentje

Ingrediënten

  • 300 g Rigatoni
  • 50 g Parmezaanse kaas - geschaafd
  • 100 g zwarte olijven - in plakjes
  • 15 g verse basilicum - grof gesneden

Pittige tomatenpesto

  • 200 g zongedroogde tomaat + de olie uit de pot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • snuf zout

Instructies

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Doe alle ingrediënten voor de pittige tomatenpesto in een hakmolen en maal fijn.
  • Giet de pasta af maar laat ong. een soeplepel van het kookvocht achter in de pan. Schep de pesto, Parmezaanse kaas, olijven en verse basilicum door de pasta en serveer.