Ga terug
+ servings
Met Nutella gevulde koeken
Recept afdrukken
No ratings yet

Met Nutella gevulde koeken

Dikke Amerikaanse koeken zijn een regelrechte hit en als je een hap hebt genomen van deze met Nutella gevulde koeken, dan snap je wel waarom. Een ultieme guilty pleasure en een echte smaakbom.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd12 minuten
Rusttijd2 uur
Totale tijd2 uur 27 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chocolatechip, chocopasta, dikke koeken, fastfood friday, gevulde koek, grote koeken, levain, nutella
Porties: 6 koeken

Equipment

  • bakplaat met bakpapier
  • elektrische (hand)mixer
  • spuitzak met ronde spuitmond

Ingrediënten

  • 125 g boter - zacht
  • 130 g lichtbruine basterdsuiker
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 365 g bloem
  • 100 g pure bakvaste chocolatechips
  • 150 g Nutella

Instructies

  • Klop de boter met beide soorten suikers romig en voeg hier het vanille-extract en een voor een de eieren aan toe.
  • Doe het bakpoeder, zout, bloem en de bakvaste chocolatechips in de kom en mix het geheel tot een stevig koekdeeg.
  • Vorm 6 grote ballen van het koekdeeg en leg deze minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
  • Verspreid de ballen koekdeeg over de bakplaat en bak de koeken in 10-12 minuten gaar.
  • Verwarm ondertussen de Nutella in een steelpan zodat het wat vloeibaarder wordt.
  • Schep de Nutella in de spuitzak en vul de koeken via de bovenkant direct met Nutella zodra ze uit de oven komen.
  • Laat de koeken volledig afkoelen voordat je ze serveert of opbergt.