Ga terug
+ servings
Marmertaart met witte chocoladeglazuur
Recept afdrukken
No ratings yet

Marmertaart met witte chocoladeglazuur

Bij een verjaardag hoort een goede verjaardagstaart en deze keer koos ik voor een marmertaart met witte chocoladeglazuur. Niet té zoet en toch een echte publieksfavoriet.
Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Afkoelen2 uur
Totale tijd3 uur 10 minuten
Keuken: Hollands
Trefwoord: chocolade, marmercake, marmertaart, roomkaasglazuur, stapeltaart, vanille, verjaardagstaart, witte chocoladeglazuur
Porties: 1 taart (20 cm)

Equipment

  • 2 springvormen, 20 cm doorsnede
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

Voor de cake

  • 125 g boter - zacht
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 300 g kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 2 el vanille-extract
  • 325 ml karnemelk
  • 400 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • snuf zout
  • 100 g pure chocolade

Voor het glazuur

  • 175 g boter - zacht
  • 300 g naturel roomkaas
  • 150 g witte chocolade
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 g poedersuiker

Instructies

Marmercakes

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en vet de springvormen goed in.
  • Klop de boter met de olie en kristalsuiker 3 minuten op hoge snelheid. Voeg dan een voor een de eieren en de vanille-extract toe. Schenk ook de karnemelk in de kom.
  • Doe de bloem, bakpoeder en het zout in de kom en spatel het geheel tot een egaal cakebeslag.
  • Smelt de pure chocolade au bain-marie.
  • Verdeel het cakebeslag in tweeën en voeg aan de ene helft de gesmolten pure chocolade toe. Spatel om tot de chocolade is opgenomen door het beslag.
  • Verdeel het vanillebeslag en het chocoladebeslag over beide springvormen. Swirl de twee soorten cakebeslag met een satéprikker door elkaar.
  • Bak de marmercakes in het midden van de oven in 45 minuten gaar. Laat de plakken cake helemaal afkoelen.

Witte chocoladeglazuur

  • Doe de zachte boter met de roomkaas in een kom. Smelt de witte chocolade au bain-marie en voeg deze samen met het vanille-extract toe aan de boter en roomkaas.
  • Klop het geheel tot een egale mix. Voeg dan de poedersuiker toe en klop deze door het glazuur tot je geen klontjes meer ziet.
  • Smeer de helft van het witte chocoladeglazuur op de bovenkant van één van de plakken cake en leg de andere cakeplak daar bovenop.
  • Smeer de hele taart in met de rest van het witte chocoladeglazuur en zet de taart even in de koelkast zodat het glazuur stevig kan worden en de taart makkelijker aan te snijden is.