Ga terug
+ servings
Pannenkoek uit de oven met blauwe bessen
Recept afdrukken
No ratings yet

Pannenkoek uit de oven met blauwe bessen & lemoncurd

Als je jouw moeder wilt verrassen met een lekker fris ontbijtje voor Moederdag, dan zit je met deze pannenkoek uit de oven met blauwe bessen en lemoncurd zeker goed. De rest van het gezin wordt er vast ook heel blij van.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: ontbijt
Keuken: Hollands
Trefwoord: blauwe bessen, lemoncurd, moederdag, ontbijt, ovenpannenkoek, pannenkoek uit de oven, pannenkoeken, uitgebreid ontbijt, warm ontbijt
Porties: 2 personen

Equipment

  • 1 gietijzeren pan of bakvorm

Ingrediënten

  • klontje boter om in te bakken
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g kristalsuiker
  • snuf zout
  • 200 ml melk
  • 1 ei
  • 1 handje blauwe bessen
  • 75 g lemon curd
  • poedersuiker om te bestrooien

Instructies

  • Leg het klontje boter in de gietijzeren pan en zet deze in de oven. Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Doe het zelfrijzend bakmeel, suiker, zout, melk en het ei in een kom en klop dit tot een egaal beslag.
  • Haal de warme pan uit de oven en schenk hier het pannenkoekenbeslag in. Verdeel de blauwe bessen en een deel van de lemoncurd over de pannenkoek.
  • Bak de pannenkoek in het midden van de oven in 25 minuten gaar.
  • Garneer met poedersuiker en extra lemoncurd en serveer de pannenkoek direct.