Ga terug
+ servings
fetapasta met groene asperges en citroen
Recept afdrukken
No ratings yet

Fetapasta met groene asperges en doperwtjes

Als je snel aan tafel wilt en tóch lekker wilt eten, dan is deze fetapasta met groene asperges en doperwtjes echt een aanrader. Je mikt alles in een ovenschaal, kookt de pasta erbij en klaar. Beter wordt het niet.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd35 min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Grieks, Italiaans
Trefwoord: doperwtjes, fetapasta, groene asperges, makkelijke maaltijd, ovengerecht, pasta, pastagerecht, vegetarisch
Porties: 4 personen

Equipment

  • ovenschaal

Ingrediënten

  • 150 g feta
  • 1 citroen - in plakjes
  • 200 g groene aspergepunten
  • 200 g doperwtjes - diepvries
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 50 ml olijfolie
  • peper en zout
  • 300 g pasta naar wens

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Leg het blok feta in het midden van de ovenschaal en verdeel daar de groene aspergepunten en de doperwtjes omheen. Leg de plakjes citroen over de groenten en de feta, bestrooi de groenten met knoflookpoeder en verdeel de olijfolie er overheen. Strooi ook peper en zout er overheen.
  • Bak de feta en de groenten 25 minuten in het midden van de oven. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Prak de feta en mix alle ingrediënten in de ovenschaal even goed.
  • Schep de gaargekookte pasta in de ovenschaal en schep alles goed om. Serveer direct.