Ga terug
+ servings
Kaaspannenkoekjes met gerookte zalm
Recept afdrukken
No ratings yet

Kaaspannenkoekjes met gerookte zalm & dillecrème

Liefhebbers van hartige ontbijtjes kunnen hun geluk niet op met deze kaaspannenkoekjes met gerookte zalm & dillecrème. Zo gemaakt en ongelofelijk lekker.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: ontbijt
Keuken: Hollands
Trefwoord: dillecreme, geraspte kaas, gerookte zalm, hartig ontbijt, hollandse kaas, kaas, kaaspannenkoekjes, ontbijt, pasen, warm ontbijt, weydeland
Porties: 12 pannenkoekjes

Equipment

  • grove rasp

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 50 ml olijfolie
  • 300 ml volle melk
  • 100 ml karnemelk
  • 450 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • 100 g Belegen Weydeland Kaas
  • boter om in te bakken

Toppings

  • 200 g gerookte zalm
  • 125 g crème fraîche
  • 1 tl verse dille - fijngehakt
  • zwarte peper

Instructies

  • Breek de eieren in een kom en klop ze samen met de olijfolie, volle melk en karnemelk op.
  • Voeg het zelfrijzende bakmeel, de baking soda en het snufje zout toe en klop het geheel tot een klontvrij beslag.
  • Rasp de Belegen Weydeland Kaas grof en spatel de geraspte kaas door het pannenkoekbeslag.
  • Smelt de boter in een koekenpan en bak 12 pannenkoekjes van het beslag.
  • Stapel de kaaspannenkoekjes op en verdeel de gerookte zalm er overheen.
  • Roer de crème fraîche, dille en zwarte peper door elkaar en schep een lepel van de dillecrème bovenop de gerookte zalm.
  • Bestrooi de stapel pannenkoeken desgewenst met extra geraspte kaas en serveer ze direct.