Ga terug
–+ servings
Witte asperges met geraspt ei en misoboter
Recept afdrukken
No ratings yet

Witte asperges met geraspt ei en misoboter

Een heuse TikTok-trend gecombineerd met het witte goud. Klinkt misschien een beetje gedurfd maar na deze witte asperges met geraspt ei en misoboter wil je niets anders meer denk ik.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd30 min
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: bijgerecht, geraspt ei, lenterecept, miso, misoboter, vegetarisch, witte asperges, witte goud
Porties: 2 personen

Equipment

  • grove rasp

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 400 g witte asperges
  • 50 g roomboter
  • 1 el misopasta
  • 1 el verse peterselie
  • 1 el verse bieslook
  • peper en zout

Instructies

  • Kook het ei in 10 minuten hard en laat het ei goed schrikken in koud water.
  • Verwijder ong. 2 cm van de houtige onderkantjes van de asperges en verwijder de schil rondom met een dunschiller.
  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de asperges in 8-10 minuten gaar.
  • Smelt ondertussen de boter met de misopasta in een pannetje. Let erop dat de misopasta niet verbrandt, dus draai het vuur niet al te hoog.
  • Voeg de verse groene kruiden toe zodra de boter is gesmolten.
  • Pel het ei en rasp het ei grof.
  • Leg de asperges op een bord, schenk de misoboter er overheen en top af met geraspt ei. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct. Lekker met gegrilde aardappeltjes!