Ga terug
+ servings
Popcorn chicken broodjes
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Popcorn chicken broodjes

Liefhebbers van gefrituurde kip gaan zeker blij worden van deze popcorn chicken broodjes. De broodjes waren gróót favoriet bij ons thuis, mede dankzij de pittige sriracha mayonaise die het helemaal afmaakt.
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd10 min
Marineren2 uur
Totale tijd2 uur 30 min
Gang: brood, lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: broodjes, fastfood friday, gefrituurde kip, popcorn chicken, sriracha mayonaise, warme broodjes
Porties: 6 broodjes

Equipment

  • frituurpan of steelpan met hete olie

Ingrediënten

  • 400 g kipdijfilet - in kleine blokjes
  • 250 ml karnemelk
  • 1 el Sriracha
  • 100 g patentbloem
  • 75 g maïzena
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder

En verder

  • 6 zachte witte puntjes
  • plakjes augurk
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl Sriracha
  • 1/2 tl honing

Instructies

  • Doe de kipblokjes in een kom en schenk hier de karnemelk en Sriracha bij. Schep het geheel even goed om, dek de kom af en laat de kip 2 uur in de koelkast marineren.
  • Verwarm de frituurpan of olie in een wokpannetje naar 180℃.
  • Schep de bloem, maïzena, bakpoeder, ui- en knoflookpoeder in een kom om.
  • Wentel de germarineerde kipblokjes door het bloemmengsel en frituur ze vervolgens in 5 minuten in de hete olie goudbruin en gaar. Laat uitlekken op een vel keukenrol.
  • Snijd de broodjes op en verdeel plakjes augurk naar smaak en de popcorn chicken over de broodjes.
  • Roer de mayonaise, Sriracha en honing door elkaar en drizzle de srirachamayonaise over de popcorn chicken. Serveer direct.

Notities

*Van tevoren maken kan dus verrassend goed met deze broodjes, mits je het niet erg vindt als de broodjes tijdens het opwarmen zelf ook krokant worden. Verwarm de broodjes 10-12 minuten op 180 graden in de oven.