Ga terug
+ servings
Kwarktaart met mango en passievrucht
Recept afdrukken
3.23 van 9 stemmen

Kwarktaart met mango en passievrucht

Een taart als ontbijt, beter kun je de dag niet starten. Deze kwarktaart met mango & passievrucht heeft een bodem van granola en bevat ingrediënten waar je blij van wordt.
Bereidingstijd20 minuten
Opstijven3 uur
Totale tijd3 uur 20 minuten
Gang: ontbijt
Trefwoord: kwarktaart, mango, no bake taart, ontbijt, ontbijttaart, paasontbijt, pasen, passievrucht
Porties: 1 taart (24 cm)

Equipment

  • 1 springvorm van 24 cm doorsnede

Ingrediënten

  • 12 blaadjes gelatine
  • 1 banaan
  • 200 g granola
  • 5 el honing
  • 1 kg Franse kwark
  • 4 el honing
  • 1 mango - gepureerd
  • sap van 1 limoen
  • 50 g passievrucht

Toppings

  • rood fruit
  • kokos

Instructies

  • Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier. Laat de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water weken.
  • Prak de banaan tot een papje en voeg hier de granola en 5 el honing aan toe. Schep het geheel goed om tot een plakkerig geheel.
  • Stort de bodem in de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
  • Roer de Franse kwark met de honing en de helft van de gepureerde mango los.
  • Smelt 10 blaadjes van de geweekte gelatine in een steelpannetje en roer dit door het kwarkbeslag.
  • Schenk het kwarkbeslag in de springvorm en zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Doe voor de topping het limoensap, de rest van de mango en de passievrucht in een steelpannetje. Voeg hier twee blaadjes gelatine aan toe en verwarm het geheel tot de gelatine is gesmolten.
  • Schenk het fruit over de bovenkant van de kwarktaart en zet de taart nog eens minimaal een uur in de koelkast zodat alles kan opstijven.
  • Decoreer de taart met rood fruit en geraspte kokos.