Ga terug
+ servings
croissantbake met vanille en rood fruit
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Croissantbake met vanille en rood fruit

Stel nou dat je croissantjes over hebt of een keer iets anders wilt serveren tijdens het ontbijt dan 'gewoon' croissantjes, dan is deze croissantbake met vanille en rood fruit echt perfect. Door de custard en het fruit lijkt het net alsof je een taartje eet. Prima toch bij het ontbijt?
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd35 min
Gang: ontbijt
Trefwoord: chocoladecroissants, croissantbake, ontbijt, ovenschotel, paasontbijt, rood fruit, vanillecustard, zoet, zoet ontbijt
Porties: 6 personen

Equipment

  • ovenschaal van 20x25 cm

Ingrediënten

  • 4-6 croissants
  • 25 g custardpoeder
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 ei
  • 500 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 150 g gemengd rood fruit
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Verdeel de croissants over de ovenschaal.
  • Maak de custard door de custardpoeder met de kristalsuiker en het ei op te kloppen. Doe de melk met het vanillemerg en het lege stokje in een steelpannetje en verwarm dit.
  • Haal het vanillestokje uit de warme melk en schenk de melk al kloppend bij het custardpapje.
  • Schenk het geheel weer terug in de steelpan en breng al kloppend aan de kook. Kook de custard ongeveer 2 minuten tot het wat dikker wordt.
  • Schenk de vanillecustard over de croissants in de ovenschaal en verdeel het rode fruit erover.
  • Bak de croissantbake 20 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen naar kamertemperatuur (of kouder als je dit lekkerder vindt) en bestrooi de schotel vlak voor het serveren met poedersuiker.