Ga terug
+ servings
Gepofte aardappels uit de airfryer
Recept afdrukken
4 van 6 stemmen

Gepofte aardappels uit de Airfryer

Aardappels poffen is niet ingewikkeld, maar door dit in de Airfryer te doen bespaar je een hoop tijd. Binnen 30 minuten kunnen ze namelijk klaar zijn. Extra lekker met bieslookroom.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: airfryer, bieslookroom, bijgerecht, gepofte aardappel, vegetarisch
Porties: 2 personen

Equipment

  • Airfryer
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 2 grote aardappels - schoongeboend
  • 2 klontjes boter
  • 125 g crème fraîche
  • 1 teentje knoflook - geraspt
  • 1 bosuitje - in dunne ringen
  • 1 tl verse bieslook
  • 1 tl verse dille
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de Airfryer voor op 200℃.
  • Pak de aardappels in met aluminiumfolie en leg ze in het mandje van de Airfryer. Pof de aardappels in 30 - 45 minuten zacht.
  • Snijd de aardappels open en leg een klontje boter in iedere aardappel. Vouw het pakketje weer even dicht zodat de boter kan smelten.
  • Roer de crème fraîche, knoflook, bosui, bieslook, dille, peper en zout door elkaar en schep een flinke lepel van de room in iedere gepofte aardappel. Serveer direct.