Ga terug
–+ servings
Pittige pindacurry met tofu
Recept afdrukken
4 van 6 stemmen

Pittige pindacurry met tofu

Liefhebbers van pindasaus kunnen met deze pittige pindacurry met tofu hun geluk niet op. De pindacurry doet aan pindasaus denken en is gevuld met lekker veel groenten en zijdezachte blokjes tofu. Perfect voor een doordeweekse dag.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: curry, groenten, makkelijke maaltijd, tofu, vegan, veganistisch, vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 g stevige tofu
  • 1 ui - in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 rode peper - in ringetjes
  • 1 pakje rode currypasta (70 g)
  • 50 g romige pindakaas
  • 1 blik kokosmelk (400ml)
  • 1 el sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • 200 g aspergebroccoli/broccoliroosjes
  • 1 rode paprika - in reepjes
  • olie om in te bakken

Instructies

  • Leg de tofu tussen twee vellen keukenrol en leg er iets zwaars bovenop. Laat de tofu zo liggen tot het meeste vocht eruit is en snijd de tofu dan in blokjes.
  • Verhit de olie in een diepe pan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper aan.
  • Voeg de rode currypasta en pindakaas toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Schenk de kokosmelk in de pan en doe de sojasaus en het limoensap erbij. Roer even goed door en voeg dan de aspergebroccoli en rode paprika toe.
  • Breng het geheel aan de kook en kook de pindacurry 20 minuten tot de groenten zacht zijn. Voeg de laatste 5 minuten de tofu toe.