De perfecte lentetaart moet toch wel deze no bake witte chocolade & frambozencheesecake zijn. Makkelijk om te maken, lekker fris qua smaak en ook nog eens knap om te zien.
Voorbereidingstijd10min
Bereidingstijd20min
Op laten stijven6uur
Totale tijd6uur30min
Gang: dessert, taart, toetje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cheesecake, frambozen, lente, no bake cheesecake, no bake taart, taart, witte chocolade
Porties: 1taart (24 cm)
Equipment
1 springvorm van 24cm doorsnede
foodprocessor of hakmolen
elektrische (hand)mixer
Ingrediënten
Cheesecake
200gDigestives biscuits
75g boter
250gwitte chocolade
600gnaturel roomkaas- A-merk
75gkristalsuiker
250mlslagroom om op te kloppen
250gverse frambozen
Decoratie:
50gwitte chocolade
200mlslagroom om op te kloppen
25gpoedersuiker
1zakjeslagroomversteviger
18verse frambozen
6gevriesdroogde frambozen
Instructies
Leg een bakpapiertje op de bodem van de springvorm.
Verkruimel de koeken in de foodprocessor en smelt de boter in een steelpannetje. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en stort het geheel in de springvorm. Druk de bodem goed aan.
Smelt de witte chocolade au bain-marie. Doe de gesmolten chocolade met de roomkaas, suiker en slagroom in een kom.
Klop het geheel met een mixer of een garde tot een beslag dat lijkt op stijfgeklopte slagroom. Mix de verse frambozen even kort mee zodat ze uit elkaar vallen maar niet compleet opgaan in het cheesecakebeslag.
Schep het cheesecakebeslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de cheesecake minimaal 4-6 uur in de koelkast opstijven.
Verwijder de rand van de springvorm wanneer de cheesecake is opgesteven.
Smelt voor de decoratie de witte chocolade au bain-marie. Garneer hiermee de bovenkant van de cheesecake.
Klop de slagroom met de poedersuiker en slagroomversteviger stijf. Spuit hiermee toefjes langs de rand van de cheesecake.
Leg op ieder toefje slagroom een verse framboos. Kneus de gevriesdroogde frambozen en strooi deze over de bovenkant van de cheesecake.