Ga terug
–+ servings
Crispy pasta met broccoli
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Crispy pasta met broccoli

Mocht je op zoek zijn naar een makkelijke maaltijd die wel een beetje speciaal is: maak dan deze crispy pasta met broccoli. Door de pasta goed op te bakken na het koken krijgt 'ie een lekker knapperige textuur.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: broccoli, crispy pasta, knoflook, makkelijke maaltijd, pasta, vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 g pasta naar wens
  • 1 stronk broccoli - in kleine roosjes
  • olie om in te bakken
  • 3 teentjes knoflook - in dunne plakjes
  • 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • 1 soeplepel kookvocht van de pasta
  • klontje boter
  • snufje chilivlokken
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de broccoli de laatste 5 minuten aan de pasta toe en kook mee tot de broccoli ook gaar is. Giet het geheel af maar bewaar 1 soeplepel van het kookvocht.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook tot deze goudbruin kleurt en een beetje knapperig wordt. Pas wel op dat het niet verbrand!
  • Voeg de pasta en broccoli toe en bak het geheel op hoog vuur tot de pasta knapperig wordt.
  • Voeg het kookvocht, Parmezaanse kaas, het klontje boter, de chilivlokken en peper en zout naar smaak toe en schep het geheel nog even goed om.