Ga terug
+ servings
Dutch baby pancake met banaan en karamel
Recept afdrukken
No ratings yet

Dutch baby pancake met banaan en karamel

Een Dutch baby pancake is een pannenkoek die wordt gebakken in de oven. Hierdoor wordt de pannenkoek ontzettend luchtig. Ik topte 'm af met banaan en karamel.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: ontbijt
Trefwoord: banaan, Dutch baby pancake, fastfood friday, karamel, karamelsaus, ontbijt, oven, pancakes, pannenkoeken, pannenkoekendag
Porties: 1 pannenkoek (2 pers)

Equipment

  • 1 gietijzeren (koeken)pan - 22-24 cm doorsnede*

Ingrediënten

  • klontje boter - ong. 1 el
  • 3 eieren
  • 125 ml melk
  • 70 g bloem
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 tl vanillearoma
  • snuf zout
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 30 g roomboter
  • 1 el slagroom
  • 1 banaan - in plakjes
  • poedersuiker om te bestrooien

Instructies

  • Leg het klontje boter in de gietijzeren koekenpan en zet de pan in de oven. Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
  • Klop de eieren met de melk, bloem, kristalsuiker, vanillearoma en het snufje zout tot een klontvrij beslag.
  • Haal als de oven is voorverwarmd de gietijzeren pan uit de oven en schenk hier het pannenkoekenbeslag in. Zet de pan terug in de oven en bak de Dutch baby pancake in 20 minuten gaar.
  • Maak ondertussen de karamelsaus. Doe hiervoor de lichtbruine basterdsuiker en de boter in een koekenpan en laat dit smelten. Verhit het geheel tot het een mooie karamelkleur krijgt.
  • Voeg de slagroom toe en roer goed door. Pas op, als je de slagroom toevoegt gaat het mengsel flink bubbelen! Draai eventueel het vuur wat lager.
  • Voeg de banaan toe aan de karamelsaus en schep goed om. Verwarm de banaan tot de Dutch Baby pancake klaar is.
  • Schep de banaan en karamelsaus over de Dutch baby pancake. Bestrooi met poedersuiker en serveer direct.