Ga terug
+ servings
Tomatencremesoep met knoflook-kaascroutons
Recept afdrukken
3.75 van 4 stemmen

Tomatencremesoep

Tomatencremesoep is altijd een goed idee. Lekker makkelijk om te maken, fijn voor je groenteinname en zeker met knoflook-kaascroutons ook nog eens waanzinnig lekker.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd40 minuten
Trefwoord: croutons, groenten, kaascroutons, knoflookchampignons, knoflookcroutons, lunch, soep, tomatencremesoep, tomatensoep, vegetarisch
Porties: 4 personen

Equipment

  • bakplaat met bakpapier
  • staafmixer

Ingrediënten

Voor de soep:

  • 8 grote (Roma) tomaten - ong. 750g, in partjes
  • 4 teentjes knoflook - gepeld, grof gehakt
  • 1 ui - grof gesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el balsamico-azijn
  • 1 el kristalsuiker
  • 750 ml water
  • 250 ml kook- of slagroom
  • peper en zout

Knoflook-kaascroutons:

  • 1 Italiaanse bol - in grove stukken
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook - geraspt
  • 50 g Parmezaanse kaas - geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor de knoflook-kaascroutons vast voor op 180℃.
  • Verhit in een grote soeppan een beetje olie en doe hier de tomaten, knoflook en ui in. Bak het geheel aan tot de knoflook lekker begint te geuren.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak nog eens 2 minuten mee.
  • Doe dan de balsamico-azijn, kristalsuiker en het water in de pan. Roer goed door en breng het geheel aan de kook. Kook de soep 20 minuten.
  • Maak ondertussen de knoflook-kaascroutons. Doe hiervoor het brood in een kom en voeg de olie, knoflook en Parmezaanse kaas toe. Schep het geheel goed om en verspreid de croutons over de bakplaat.
  • Bak de knoflook-kaascroutons in 10 minuten in het midden van de oven goudbruin en knapperig.
  • Pureer de soep met behulp van een staafmixer. Voeg de kook- of slagroom toe en verwarm de soep nog even door.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met de knoflook-kaascroutons.