Ga terug
+ servings
brownie cheesecakebars met cookiedough
Recept afdrukken
5 van 4 stemmen

Brownie cheesecakebars met cookiedough

Het beste van drie werelden: brownies, cheesecake én cookiedough. Geloof mij: hier kun je alleen maar gelukkig van worden. De perfecte Fastfood Friday voor de zoetekauw.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd1 uur 10 minuten
Opstijven3 uur
Totale tijd4 uur 40 minuten
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: brownies, cheesecake, chocolade, chocolatechips, cookiedough, fastfood friday, zoet, zoet recept
Porties: 16 stuks

Equipment

  • vierkante bakvorm van 20x20 cm
  • garde

Ingrediënten

Brownie:

  • 125 g boter - in blokjes
  • 175 g pure chocolade - in stukken
  • 200 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 75 g bloem
  • 50 g ongezoet cacaopoeder
  • 1/2 tl zout

Cheesecake:

  • 400 g naturel roomkaas
  • 125 g kristalsuiker
  • 1 el bloem
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 eieren

Cookiedough:

  • 100 g boter - zacht
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 t vanille-extract
  • 250 g bloem
  • snuf zout
  • 75 g bakvaste pure chocolate chips

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en vet de bakvorm goed in. Leg eventueel een bakpapiertje op de boden.

Brownies

  • Smelt de boter en de pure chocolade in een pannetje.
  • Klop ondertussen de suiker en de eieren op en schenk hier al kloppend de gesmolten chocolade en boter bij.
  • Voeg de bloem, het cacaopoeder en het zout toe en spatel het geheel tot een egaal beslag.
  • Schep het browniebeslag in de bakvorm en bak de brownies 10 minuten voor.

Cheesecakebeslag

  • Klop ondertussen de roomkaas met de kristalsuiker, bloem en vanille-extract tot een klontvrij beslag.
  • Voeg de eieren toe en spatel deze rustig door het cheesecakebeslag.
  • Schenk het cheesecakebeslag op de voorgebakken brownies in de bakvorm.

Cookiedough

  • Klop de boter samen met beide soorten suikers op en voeg dan het ei en de vanille-extract toe.
  • Doe de bloem, het zout en de bakvaste chocolatechips in de kom en spatel het geheel tot een koekdeeg.
  • Laat plukjes van het koekdeeg vallen in het cheesecakebeslag, dit hoeft allemaal niet zo netjes.
  • Bak de brownie cheesecakebars met cookiedough 60 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de cheesecakebars helemaal afkoelen en minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.