Ga terug
+ servings
Zalm in mosterdsaus met groene asperges
Recept afdrukken
4.15 van 7 stemmen

Zalm in mosterdsaus met groene asperges

Je tovert de lente op je bord met deze zalm in mosterdsaus. De groene asperges en kappertjes zorgen voor een lekker contrast in kleur en voor dat beetje groenten. Lekker om te serveren met vers brood of rijst.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: hoofdgerecht
Trefwoord: groene asperges, honing-mosterd, mosterdsaus, vis, visgerecht, zalm
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Voor de zalm

  • 1 el honing
  • 1 el fijne mosterd
  • 1 tl gedroogde dille
  • peper en zout
  • 2 zalmmoten

Mosterdsaus

  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 250 ml kook- of slagroom
  • 3 el fijne mosterd
  • 1 tl dille
  • peper en zout

En verder

  • 300 g groene aspergetips
  • 2 tl kappertjes

Instructies

  • Roer de honing, mosterd, dille, peper en zout door elkaar en wrijf hier de zalmmoten helemaal mee een.
  • Smelt een klontje boter in een pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot ze zacht zijn.
  • Voeg de kookroom, mosterd, dille, peper en zout toe en laat de mosterdsaus zachtjes pruttelen.
  • Bak ondertussen in een andere koekenpan de zalm gaar. Ik hanteer meestal zo'n 3 minuten per kant; de zalm mag van mij nét lichtroze zijn binnenin.
  • Kook in een andere pan de groene aspergetips gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik je verse aspergetips, kook ze dan zo'n 6 - 8 minuten.
  • Schep de groene aspergetips bij de mosterdsaus in de pan. Leg de gebakken zalmmoten erbij en strooi de kappertjes over het gerecht. Serveer direct.